مقاله پژوهشی
1مدیریت دارایی
فهیمه کاظمی حاجی؛ محمد امری اسرمی؛ فاطمه جلالی
چکیده
هدف: پژوهش حاضر نقش ریسک سازمانی در رابطه بین مهارتهای مدیرعامل شامل دانش مالی و قدرت وی، بر جریان نقد آزاد را بررسی میکند. چنانچه مدیرعامل یکی از اعضای هیئت مدیره باشد بیانگر قدرت وی است.
روش: نمونهای شامل 102 شرکت طی سالهای 1393 تا 1399 از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب شد. نمونهگیری بهروش غربالگری و آزمونها ...
بیشتر
هدف: پژوهش حاضر نقش ریسک سازمانی در رابطه بین مهارتهای مدیرعامل شامل دانش مالی و قدرت وی، بر جریان نقد آزاد را بررسی میکند. چنانچه مدیرعامل یکی از اعضای هیئت مدیره باشد بیانگر قدرت وی است.
روش: نمونهای شامل 102 شرکت طی سالهای 1393 تا 1399 از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب شد. نمونهگیری بهروش غربالگری و آزمونها بهکمک رگرسیون چندگانه با الگوی دادههای تابلویی با اثرات ثابت انجام شد.
نتایج: نتایج نشان میدهد قدرت مدیرعامل با جریان نقد آزاد رابطه معنادار ندارد، اما ریسک سازمانی رابطه بین قدرت مدیرعامل با جریان نقد آزاد را بهطور مثبت و معناداری تعدیل میکند. لذا، وظایف دوگانه مدیران عامل و به صِرف عضو هیئت مدیره بودن آنها بر جریان نقد آزاد تأثیری ندارند. در شرایط افزایش ریسک سازمانی، بین قدرت مدیرعامل با جریان نقد آزاد رابطه مثبت ایجاد میشود. بین دانش مالی و ریسک سازمانی با جریان نقد آزاد رابطه معناداری یافت نشد و ریسک سازمانی رابطه بین دانش مالی مدیران عامل با جریان نقد آزاد را بهطور منفی و معناداری تعدیل میکند. بنابراین، ریسک سازمانی تأثیر قدرت مدیرعامل را افزایش و تأثیر دانش مالی مدیرعامل را تضعیف میکند و با وجود ریسک سازمانی، قدرت مدیرعامل بیشتر از دانش مالی آنها بر جریان نقد آزاد شرکت مؤثر است.
مقاله پژوهشی
1مدیریت دارایی
حامد نادری؛ محمد علی رستگار سرخه
چکیده
هدف پژوهش: در سالهای اخیر بعد از بحرانهای اقتصادی که به وجود آمد، ارزش ارزیابی ریسک عملیاتی در صنعت مالی مشاهده شد، بیشترین تاثیر ریسک عملیاتی بر صنعت بانکداری بود. در نتیجه بعد از بحران مالی توجه بیشتری به ارزیابی ریسک عملیاتی در ضنعت بانکی شد. ریسک عملیاتی به عنوان ریسک زیان ناشی از عدم کفایت یا ناکارآمدی فرآیندهای داخلی، افراد ...
بیشتر
هدف پژوهش: در سالهای اخیر بعد از بحرانهای اقتصادی که به وجود آمد، ارزش ارزیابی ریسک عملیاتی در صنعت مالی مشاهده شد، بیشترین تاثیر ریسک عملیاتی بر صنعت بانکداری بود. در نتیجه بعد از بحران مالی توجه بیشتری به ارزیابی ریسک عملیاتی در ضنعت بانکی شد. ریسک عملیاتی به عنوان ریسک زیان ناشی از عدم کفایت یا ناکارآمدی فرآیندهای داخلی، افراد و سیستمها یا حوادث خارجی تعریف میشود. در این راستا مؤسسات و بانکها با استفاده از رویکردهای مختلف از جمله رویکردهای کمیته بازل و رویکردهای دیگر در پی ارزیابی ریسک عملیاتی بودند. هدف پژوهش حاضر مروری بر مدیریت ریسک عملیاتی در صنعت بانکی است.
روش پژوهش: پژوهش حاضر، یک پژوهش کاربردی و از منظر گردآوری اطلاعات اسنادی فراترکیب است. با استفاده از روش فراترکیب، 643 سند پژوهش مرتبط بین سالهای 2000 تا 2022 از پایگاههای علمی معتبر فراخوانی شدهاند که با بکارگیری این روش، 43 سند نهایی مبنای استخراج یافتهها قرار گرفت.
نتایج: با این روش در نهایت 5 مقوله اصلی، 10 مقوله فرعی، 43 مفهوم و 169 کد شناسایی شد. نتایج براساس نظر متخصصان با شاخص کاپای 756/0 مورد تایید قرار گرفت.
مقاله پژوهشی
1مدیریت دارایی
محمدمبین شفیعی ناطق؛ محمدامین رشیدی؛ محمد توحیدی
چکیده
عدم اطمینان محیطی و شدت رقابت در بازارهای جهانی، شرکتها و مجتمعهای پتروشیمی را با چالشها و ریسکهای راهبردی متعددی مواجه ساخته است. ریسکهای راهبردی، ریسکهایی هستند که میتوانند نظام راهبردی را بیتعادل کنند و تأثیر منفی قابل ملاحظهای بر صنعت بگذارند. هدف این پژوهش طراحی مدلی برای شناسایی و سطحبندی ریسکهای راهبردی ...
بیشتر
عدم اطمینان محیطی و شدت رقابت در بازارهای جهانی، شرکتها و مجتمعهای پتروشیمی را با چالشها و ریسکهای راهبردی متعددی مواجه ساخته است. ریسکهای راهبردی، ریسکهایی هستند که میتوانند نظام راهبردی را بیتعادل کنند و تأثیر منفی قابل ملاحظهای بر صنعت بگذارند. هدف این پژوهش طراحی مدلی برای شناسایی و سطحبندی ریسکهای راهبردی مالی در صنعت پتروشیمی است که مانع از تحقق اهداف راهبردی شده و به شکل همه جانبه و کلان بر تمامی اجزا و ابعاد صنعت تاثیر میگذارد. بدین منظور ابتدا از طریق مصاحبه نیمهساختاریافته با ۱۴ نفر از خبرگان و فراترکیب مطالعات پیشین، دادههای اولیه گردآوری شد و سپس با استفاده از روش تحلیل مضمون دادهها در سه لایه مضامین پایه، سازماندهنده و فراگیر طبقهبندی شدند. در ادامه با استفاده از مضامین سازماندهنده شناسایی شده، که عبارتند از: ریسک تحریمهای مالی، ریسک تصمیمات مؤثر مالی دولت، ریسک اعتباری، ریسک نقدینگی، ریسک مالی حوزه تولید، ریسک اقتصاد کلان، ریسک بیمه و پوشش ریسک، ریسک بازار محصول و رقابت و ریسک مدیریت عالیه (راهبردی) پرسشنامه مدلسازی ساختاری – تفسیری طراحی شد و با نظر خواهی از ۱۵ نفر از خبرگان صنعت پتروشیمی روابط بین این ریسکها مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت. در پایان در مدل نهایی که نمایانگر سطوح ریسکهای راهبردی مالی در صنعت پتروشیمی است، ریسک تحریم مالی به عنوان پرنفوذترین متغیر در مبناییترین سطح معرفی شده است.