مقاله پژوهشی
سایر حوزه های مرتبط
اکرم فلاحی؛ مهدی طغیانی؛ حمید آسایش؛ مهدی زاهد قروی
چکیده
مطالعه حاضر ثبات مالی سیستم بانکداری دولتی اقتصاد ایرانِ را با استفاده از الگوی اقتصاد سنجی تغییر رژیم مارکوف سوئیچینگ و بهرهگیری از مدل پرتاب دورنبوش، طی سالهای 1363 تا 1397 و با اثرپذیری از جهش نرخ ارز، بحران مالی جهانی مورد بررسی قرار میدهد. نتایج نشان میدهد که با وقوع شوکهای منفی نفتی، درآمدهای ارزی اقتصاد ایران کاهش یافته ...
بیشتر
مطالعه حاضر ثبات مالی سیستم بانکداری دولتی اقتصاد ایرانِ را با استفاده از الگوی اقتصاد سنجی تغییر رژیم مارکوف سوئیچینگ و بهرهگیری از مدل پرتاب دورنبوش، طی سالهای 1363 تا 1397 و با اثرپذیری از جهش نرخ ارز، بحران مالی جهانی مورد بررسی قرار میدهد. نتایج نشان میدهد که با وقوع شوکهای منفی نفتی، درآمدهای ارزی اقتصاد ایران کاهش یافته و با وجود جهش قیمت ارزی، بحرانهای مالی و افزایش ریسک اعتباری، ثبات بانکی کاهش یافته است که در نهایت بخاطر بالا بودن ریسک فعالیت بانکداری (ریسک اعتباری) و انتقال این ریسک به سایر بخشهای پولی و مالی، افزایش هزینه و پیچیده شدن فرآیند دریافت تسهیلات، تحمیل این هزینه به سایر تسهیلات و کاهش توان تأمین اعتبار، انحراف و عدم تحقق اهداف تسهیلات، اختلال در سیستم پولی و بانکی کشور، کاهش کارایی سیستم بانکی و عدم تخصیص بهینهی منابع مالی به بخشهای مورد نیاز، نقض حقوق سپردهگذاران، بدبینی کارگزاران اقتصادی به سیستم پولی و بانکی و افزایش ناامیدی نسبت به آینده، تضییع حقوق بانکها توسط اشخاص ذینفوذ و ممانعت از ورود این منابع به عرصههای تولیدی اقتصاد، منجر به بیثباتی درآمد بانکهای دولتی شده است که اگر این مشکلات برطرف شود، دیگر دلیلی برای بیثباتی بانکهای دولتی وجود ندارد.
مقاله پژوهشی
سیدعزیز آرمن؛ ابراهیم انواری؛ سامره راکی کیانپور
چکیده
چکیده
هدف: در این پژوهش از یک مدل خودرگرسیون برداری عاملی تعمیمیافته با پارامترهای متغیر در طی زمان برای ساخت شاخص شرایط مالی استفاده شده است. تغییرپذیری در طی زمان در پارامترهای مدل (TVP) این امکان را فراهم میکند که وزن منتسب به هر یک از متغیرهای به کار رفته در شاخص در طی زمان انعطافپذیر باشد و بدین ترتیب پویاییهای طی زمان مورد ...
بیشتر
چکیده
هدف: در این پژوهش از یک مدل خودرگرسیون برداری عاملی تعمیمیافته با پارامترهای متغیر در طی زمان برای ساخت شاخص شرایط مالی استفاده شده است. تغییرپذیری در طی زمان در پارامترهای مدل (TVP) این امکان را فراهم میکند که وزن منتسب به هر یک از متغیرهای به کار رفته در شاخص در طی زمان انعطافپذیر باشد و بدین ترتیب پویاییهای طی زمان مورد ارزیابی قرار گیرد. سپس توانایی شاخص استخراج شده برای پیشبینی متغیرهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته است.
روش: شاخص شرایط مالی با استفاده از روش TVP-FAVAR و دادههای فصلی دوره زمانی 1398-1368 برآورد شده است. متغیرهای مورد استفاده شامل نرخ بهره، رشد نرخ ارز، نرخ تورم، رشد مصرف، رشد تسهیلات بانکی، رشد شاخص کل بورس، رشد حجم پول، رشد درآمدهای نفتی و نرخ رشد تولید ناخالص داخلی بوده است.
نتایج: نتایج بیانگر وجود نوسانات قابل توجه در پارامترهای مدل بوده است. مطابق نتایج شوک وارد شده از ناحیه بهبود شاخص شرایط مالی منجر به واکنش مثبت در شاخص بازار سهام شده است. مطابق نتایج به دست آمده شاخص شرایط مالی استخراج شده قابلیت پیشی بینی بالایی دارد.
مقاله پژوهشی
تامین مالی
میثم شهبازی؛ رویا رزاقی؛ آصف کریمی
چکیده
در عصر ایدهپردازی بسر میبریم، ایدههایی که برای عملیاتی شدن نیاز به پشتیبانی دارند. در این میان استارتآپها و کسبوکارهای کوچک را نیز باید اضافه نمود. هیچ ایده و یا کسبوکاری بدون پشتوانه مالی به ثمر نخواهد رسید. جمعسپاری تأمین مالی یکی از روشهای نوین تأمین مالی است که در آن افراد به سرمایهگذاری مشترک در پروژهها میپردازند. ...
بیشتر
در عصر ایدهپردازی بسر میبریم، ایدههایی که برای عملیاتی شدن نیاز به پشتیبانی دارند. در این میان استارتآپها و کسبوکارهای کوچک را نیز باید اضافه نمود. هیچ ایده و یا کسبوکاری بدون پشتوانه مالی به ثمر نخواهد رسید. جمعسپاری تأمین مالی یکی از روشهای نوین تأمین مالی است که در آن افراد به سرمایهگذاری مشترک در پروژهها میپردازند. وامدهی نفر به نفر یکی از انواع مدلهای کسبوکار آن است که در آن وامدهنده و وامگیرنده بطور مستقیم و بدون هیچ واسطهای با یکدیگر در ارتباط هستند. پژوهش حاضر، یک پژوهش کاربردی و از منظر گردآوری اطلاعات اسنادی میباشد که تلاش دارد چارچوب وامدهی نفر به نفر را ارائه نماید. با استفاده از روش فراترکیب، 1372 سند و پژوهش مرتبط بین سالهای 2000 تا 2020 از پایگاه های علمی وب آفساینس و اسکوپوس و جستجوگر گوگل فراخوانی شدهاند که با بکارگیری این روش، 34 سند نهایی مبنای استخراج یافتهها قرار گرفت. با این روش در نهایت 5 مقوله اصلی (ساختارهای نهادی، پیش از پرداخت، تأمین اعتبار و پرداخت، پساپرداخت و مدیریت ریسک)، 11 مقوله فرعی (درخواست وام، غربالگری، درجه بندی وام، فهرست شدن وام، ارزیابی سرمایه گذاری، تأمین مالی، صدور وام، به روزآوری اطلاعات، بازپرداخت، عوامل ریسک و استراتژی کاهش ریسک)، 31 مفهوم و 194 کد شناسایی گردید. نتایج بر اساس نظر متخصصان با شاخص کاپای0/833 مورد تأیید قرار گرفت. نتایج پژوهش میتواند چارچوب این روش به منظور تأمین سرمایه کسبوکارهای نوپا باشد.
مقاله پژوهشی
سایر حوزه های مرتبط
سیده زهرا طباطبائی؛ سید عباس هاشمی؛ هادی امیری
چکیده
هدف: افشا اطلاعات و به خصوص اطلاعات مربوط به ریسکهای شرکت، اطلاعات مفیدی را درخصوص ریسکهای ذاتی شرکت در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهد و چنانچه این افشاء اطلاعات دارای محتوای اطلاعاتی باشد منجر به افزایش درک سرمایهگذاران و در نهایت واکنش آنها و تغییرات قیمت سهام میشود. هدف این پژوهش بررسی واکنش بازار نسبت به افشای ریسک ...
بیشتر
هدف: افشا اطلاعات و به خصوص اطلاعات مربوط به ریسکهای شرکت، اطلاعات مفیدی را درخصوص ریسکهای ذاتی شرکت در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهد و چنانچه این افشاء اطلاعات دارای محتوای اطلاعاتی باشد منجر به افزایش درک سرمایهگذاران و در نهایت واکنش آنها و تغییرات قیمت سهام میشود. هدف این پژوهش بررسی واکنش بازار نسبت به افشای ریسک کل و اجزای آن شامل ریسک مالی، ریسک عملیاتی و ریسک استراتژیک است.
روش: در این پژوهش به منظور اندازهگیری افشای ریسک کل و عوامل آن از روش مبتنی بر تجزیه و تحلیل متن و به منظور بررسی واکنش بازار از قدرمطلق بازده غیرعادی انباشته سهام حول تاریخ انتشار گزارش فعالیت هیات مدیره استفاده شده است. در بازه زمانی 1389 تا 1397 از بین شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تعداد 655 سال-شرکت به عنوان نمونه انتخاب شد. برای آزمون فرضیههای پژوهش از رگرسیون چندگانه استفاده شده است.
نتایج: یافتههای پژوهش بیانگر این است که افشای ریسک کل و انواع افشای ریسک شامل ریسک مالی، ریسک عملیاتی و ریسک استراتژیک بر قدرمطلق بازده غیرعادی انباشته سهام تاثیر مثبت و معناداری دارد. به عبارتی افشای عوامل ریسک دارای محتوای اطلاعاتی بوده و بازار نسبت به افشای آنها در گزارش هیات مدیره واکنش نشان میدهد.
مقاله پژوهشی
تامین مالی
امیرمحمد اسماعیلی؛ زهرا نصراللهی؛ زهره عارف منش
چکیده
مطالعات آسیبشناسانه به منظور آشنایی با ابعاد مختلف فساد و اندازهگیری پیامدها و آثار آن بر ارکان مختلف جامعه ضرورت دارد. محققان غالبا بر اساس شاخصهای ادراک و از سویی در سطح ملی، فساد را مورد بررسی قرار دادهاند. نوآوری این پژوهش در بهرهگیری از دو مزیت مستندات عینی و ابعاد محلی در تعریف شاخص فساد است و با مقایسه داده-های نمونهای ...
بیشتر
مطالعات آسیبشناسانه به منظور آشنایی با ابعاد مختلف فساد و اندازهگیری پیامدها و آثار آن بر ارکان مختلف جامعه ضرورت دارد. محققان غالبا بر اساس شاخصهای ادراک و از سویی در سطح ملی، فساد را مورد بررسی قرار دادهاند. نوآوری این پژوهش در بهرهگیری از دو مزیت مستندات عینی و ابعاد محلی در تعریف شاخص فساد است و با مقایسه داده-های نمونهای متشکل از شرکتهای منتخب بورس اوراق بهادار تهران، در طی دوره 1385-1392 در مناطق با فساد بالاتر و مناطق با فساد پایینتر، بازده مالی شرکتها در سطح مناطق را تجزیهوتحلیل کرده و نشان میدهد که وجود فساد در سطح استانها، بازده دارایی و کیوتوبین شرکتها را افزایش میدهد. همچنین این پژوهش رابطهی فساد، حاکمیت شرکتی و بازده مالی شرکتها را با استفاده از روش دادههای تابلویی بررسی میکند. نتایج بیانگر تاثیر مثبت فساد بر بازده دارایی و کیوتوبین شرکتها است؛ در حالی که استقلال هیئت مدیره و تمرکز مالکیت رابطهی معنیداری با بازده دارایی و کیوتوبین ندارند.