سیدعزیز آرمن؛ ابراهیم انواری؛ سامره راکی کیانپور
چکیده
چکیده
هدف: در این پژوهش از یک مدل خودرگرسیون برداری عاملی تعمیمیافته با پارامترهای متغیر در طی زمان برای ساخت شاخص شرایط مالی استفاده شده است. تغییرپذیری در طی زمان در پارامترهای مدل (TVP) این امکان را فراهم میکند که وزن منتسب به هر یک از متغیرهای به کار رفته در شاخص در طی زمان انعطافپذیر باشد و بدین ترتیب پویاییهای طی زمان مورد ...
بیشتر
چکیده
هدف: در این پژوهش از یک مدل خودرگرسیون برداری عاملی تعمیمیافته با پارامترهای متغیر در طی زمان برای ساخت شاخص شرایط مالی استفاده شده است. تغییرپذیری در طی زمان در پارامترهای مدل (TVP) این امکان را فراهم میکند که وزن منتسب به هر یک از متغیرهای به کار رفته در شاخص در طی زمان انعطافپذیر باشد و بدین ترتیب پویاییهای طی زمان مورد ارزیابی قرار گیرد. سپس توانایی شاخص استخراج شده برای پیشبینی متغیرهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته است.
روش: شاخص شرایط مالی با استفاده از روش TVP-FAVAR و دادههای فصلی دوره زمانی 1398-1368 برآورد شده است. متغیرهای مورد استفاده شامل نرخ بهره، رشد نرخ ارز، نرخ تورم، رشد مصرف، رشد تسهیلات بانکی، رشد شاخص کل بورس، رشد حجم پول، رشد درآمدهای نفتی و نرخ رشد تولید ناخالص داخلی بوده است.
نتایج: نتایج بیانگر وجود نوسانات قابل توجه در پارامترهای مدل بوده است. مطابق نتایج شوک وارد شده از ناحیه بهبود شاخص شرایط مالی منجر به واکنش مثبت در شاخص بازار سهام شده است. مطابق نتایج به دست آمده شاخص شرایط مالی استخراج شده قابلیت پیشی بینی بالایی دارد.
1مدیریت دارایی
میثم جعفری پور؛ محمد رمضان احمدی؛ اسماعیل مظاهری؛ سیدعزیز آرمن
چکیده
هدف: هدف پژوهش، معرفی «اثر ربایشی ناشی از حدود دامنۀ نوسان قیمت سهام» بهعنوان عامل ایجادکنندۀ صرف ریسک در مدلهای قیمتگذاری داراییهای سرمایهای (CAPM) و چندعاملی فاما و فرنچ است.روش: برای پاسخ به سؤالات پژوهش، از اطلاعات 120 شرکت پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران طی بازۀ 1398-1389 استفاده شده است. همراستا با پژوهشهای فاما ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش، معرفی «اثر ربایشی ناشی از حدود دامنۀ نوسان قیمت سهام» بهعنوان عامل ایجادکنندۀ صرف ریسک در مدلهای قیمتگذاری داراییهای سرمایهای (CAPM) و چندعاملی فاما و فرنچ است.روش: برای پاسخ به سؤالات پژوهش، از اطلاعات 120 شرکت پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران طی بازۀ 1398-1389 استفاده شده است. همراستا با پژوهشهای فاما و فرنچ، از بازده ماهانۀ سبدها برای تجزیهوتحلیل استفاده شده است. در ادامه به کمک رویکرد رگرسیون دادههای تابلویی و انجام آزمون GRS، عملکرد مدلهای تعدیلشده با اثر ربایشی و مدلهای متداول در توضیح بازده سهام مقایسه شدند.نتایج: نتایج پژوهش نشاندهندۀ عامل اثر ربایشی، برای قیمتگذاری داراییهای سرمایهای اثرگذار است و بسط مدلهای موردبررسی پژوهش با این عامل و تشکیل مدلهای تعدیلشدۀ متناظر، باعث بهبود عملکرد آنها در توضیح تفاوت بازده سهام میشود. نتایج حاکی از آن است که مدل پنج عاملی تعدیلشده با عامل اثر ربایشی در مقایسه با مدلهای یک، سه و شش عاملی تعدیلشده با عامل اثر ربایشی، عملکرد بهتری نشان میدهد.