1مدیریت دارایی
داود غلامی سیاهبومی؛ ناصر ایزدی نیا؛ رزیتا موید فر
چکیده
هدف: در پژوهشهای پیشین به صورت کلی تاثیر معوقات بانکی بر ریسک و عملکرد بانکها پرداخته شدهاست. در این پژوهش طبقات چهارگانه مظالبات بانکی شامل طبقه جاری و سه طبقه معوقات شامل طبقه سررسیدگذشته، معوق و مشکوکالوصول به طور جداگانه مورد بررسی قرار گرفتهاست.
روش: در این پژوهش به بررسی تاثیر طبقات چهارگانه مطالبات بانکی بر روی اجزاء ...
بیشتر
هدف: در پژوهشهای پیشین به صورت کلی تاثیر معوقات بانکی بر ریسک و عملکرد بانکها پرداخته شدهاست. در این پژوهش طبقات چهارگانه مظالبات بانکی شامل طبقه جاری و سه طبقه معوقات شامل طبقه سررسیدگذشته، معوق و مشکوکالوصول به طور جداگانه مورد بررسی قرار گرفتهاست.
روش: در این پژوهش به بررسی تاثیر طبقات چهارگانه مطالبات بانکی بر روی اجزاء ریسک و بازده 11 بانک عضو بورس اوراق بهادار تهران برای دوره 2012 تا 2015 با استفاده از دادهای نامتوازن و مدل رگرسیون چند متغیره پرداخته شدهاست. مطالبات بانکی شامل طبقه تسهیلات جاری، سررسید گذشته، معوق و مشکوکالوصول است که اثر آنها بر ریسک غیرسیستماتیک و بتای سهام به عنوان معیار ریسک سیستماتیک و بر بازده سهام، بازده داراییها و نسبت شارپ به عنوان شاخص عملکرد تعدیل شده مبتنی بر ریسک آزمون شدهاست.
نتایج: اگرچه تاثیرگذاری برخی طبقات مطالبات بر ریسک و عملکرد بانکها مطابق نظریه و انتظارات مستند میشود؛ لیکن دربیشتر موارد تاثیرگذاری تایید نشده و یا همسو باجهت مورد انتظار نیست.
1مدیریت دارایی
مجید هاشمی دهچی؛ ناصر ایزدی نیا؛ هادی امیری
چکیده
هدف پژوهش: هدف پژوهش حاضر تعیین تأثیر قابلیت مقایسۀ صورتهای مالی بر نوسانات ویژۀ بازده سهام با تأکید بر کیفیت گزارشگری مالی است.روش پژوهش: برای آزمون فرضیههای پژوهش، تعداد 80 شرکت از بین شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران در طی سالهای 1397 و 1389 بررسی شد. بهمنظور آزمون فرضیههای پژوهش از الگوی رگرسیون چندمتغیرۀ ...
بیشتر
هدف پژوهش: هدف پژوهش حاضر تعیین تأثیر قابلیت مقایسۀ صورتهای مالی بر نوسانات ویژۀ بازده سهام با تأکید بر کیفیت گزارشگری مالی است.روش پژوهش: برای آزمون فرضیههای پژوهش، تعداد 80 شرکت از بین شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران در طی سالهای 1397 و 1389 بررسی شد. بهمنظور آزمون فرضیههای پژوهش از الگوی رگرسیون چندمتغیرۀ مبتنیبر دادههای ترکیبی استفاده شده است.نتایج: نتایج پژوهش بیانگر این موضوع است که قابلیت مقایسۀ صورتهای مالی بر نوسانات ویژۀ بازده سهام تأثیر منفی و معناداری دارد؛ همچنین یافتههای پژوهش نشان داد زمانی که کیفیت گزارشگری مالی ضعیف است، تأثیر قابلیت مقایسۀ صورتهای مالی بر نوسانات ویژۀ بازده سهام قویتر است. بهطور کلی این پژوهش بر مزایای قابلیت مقایسۀ صورتهای مالی تأکید دارد. قابلیت مقایسۀ صورتهای مالی ریسک عدم اطمینان نسبت به جریانهای نقد و عملکرد آتی شرکت را کاهش میدهد و سبب میشود نوسانات ویژۀ بازده سهام کاهش یابد.
حسین علیخانی دهقی؛ ناصر ایزدی نیا؛ غلامحسین کیانی
چکیده
هدف: ارائۀ گزارشهای سالانه منبع باارزشی برای سرمایهگذاران، اعتباردهندگان و سایر استفادهکنندگان اطلاعات حسابداری است؛ با این حال، بخشی از گزارشها به دلایل مختلف بهصورت واقعی ارائه نشده است و این موضوع سبب کاهش سودمندی گزارشها میشود. مسئلۀ مهم در حسابداری، پیشبینی و کشف صورتهای مالی متقلبانه است. روش: این پژوهش برای ...
بیشتر
هدف: ارائۀ گزارشهای سالانه منبع باارزشی برای سرمایهگذاران، اعتباردهندگان و سایر استفادهکنندگان اطلاعات حسابداری است؛ با این حال، بخشی از گزارشها به دلایل مختلف بهصورت واقعی ارائه نشده است و این موضوع سبب کاهش سودمندی گزارشها میشود. مسئلۀ مهم در حسابداری، پیشبینی و کشف صورتهای مالی متقلبانه است. روش: این پژوهش برای کمک به شناسایی این صورتهای مالی، رابطۀ مدیریت سود و صورتهای مالی متقلبانه را در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران بررسی کرده است. برای سنجش توانایی الگوهای مدیریت سود در شناسایی صورتهای مالی متقلبانه، دادههای 1303 سال – شرکت (شامل 21 شرکت متقلب و 168 شرکت غیرمتقلب) طی سالهای 1388 تا 1394 انتخاب و تجزیه و تحلیل با استفاده از روشهای دادهکاوی شامل درخت تصمیم، شبکههای عصبی و روش بیزین انجام شده است؛ بدین منظور 7 معیار مشهور مدیریت سود استفادهشده در پژوهشهای قبلی بررسی شده است. نتایج: نتایج پژوهش نشان میدهد از بین الگوهای پژوهش، الگوی درخت تصمیم و از بین الگوهای اقلام تعهدی، الگوی اقلام تعهدی تعدیلشدۀ جونز1 (1991) با نسبت ارزش دفتری، بیشترین ارتباط را با صورتهای مالی متقلبانه دارد.
ناصر ایزدینیا؛ مهسا قندهاری؛ احمد عابدینی؛ مهدی عابدینی نایینی
چکیده
هدف از مدیریت داراییها و بدهیها (مدیریت ترازنامه) حداکثرسازی ثروت سهامداران است. حداکثرسازی ثروت سهامداران تحت تأثیر دو عامل ریسک و بازده قرار میگیرد. با مدیریت بهینۀ ترازنامه، سود را حداکثر و انواع ریسکهای آن را میتوان حداقل و از این طریق، ثروت سهامداران را حداکثر کرد. این پژوهش، با هدف حداکثرسازی ثروت سهامداران، ابتدا ...
بیشتر
هدف از مدیریت داراییها و بدهیها (مدیریت ترازنامه) حداکثرسازی ثروت سهامداران است. حداکثرسازی ثروت سهامداران تحت تأثیر دو عامل ریسک و بازده قرار میگیرد. با مدیریت بهینۀ ترازنامه، سود را حداکثر و انواع ریسکهای آن را میتوان حداقل و از این طریق، ثروت سهامداران را حداکثر کرد. این پژوهش، با هدف حداکثرسازی ثروت سهامداران، ابتدا عوامل ریسک و بازده را شناسایی و براساس روش تحلیل شبکهای فازی، وزن اهمیت آنها را مشخص میکند. مطالعۀ موردی در این پژوهش، بانک تجارت است. برای بهدستآوردن ترازنامۀ پیشنهادی بانک تجارت، الگوی آرمانی وزنداری مدّنظر قرار میگیرد. زیرمعیارهای ریسک و بازده در این بررسی بهصورت آرمان وارد الگو شده و با توجه به محدودیتهای ساختاری موجود، الگو حل میشود. نتایج حاصل از الگو نشان میدهد کلیّۀ اهداف تعیینشده بهجز ریسک بازار، بهطور کامل تحقق یافته و انحرافهای تمامی آرمانها بهجز ریسک بازار صفر شده است.